Тамақ өнімдерін және шикізаттарын зерттеу әдістері

  • Тамақ өнімдерінің негізгі нутриенттерін талдаудың жалпы схемасы; заттардың негізгі кластарының объектілерінен бөлу және оларды топтап бөлу әдістері; тамақ шикізатының, тамақ өнімдерінің компоненттерін анықтаудың қазіргі заманғы әдістері; ЯМР және спектроскопия негізінде майлар мен ылғал, ТСХ әдісімен липидтердің топтық құрамын анықтау, ГЖХ әдісімен майлы-қышқыл құрамын анықтау (гидрожинксті хроматография). Витаминдерді, ақуызды ыдырататын өнімдерді анықтау, улы элементтерді айнымалы ток поляграфиясы әдісімен анықтау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top