Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07203 Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы в Шоқан Уәлиханов атындағы Көкшетау университетi
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттілігі бар астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік-технологиялық қызмет үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Тамақ технологияларының негіздері
Астық және астық өнімдерінің биохимиясы
Өсімдік өнімдерінің биохимиясы
Инженерлік графика және машина жасау сызуы
Тіршілік қауіпсіздік негіздері
Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Қаржылық сауаттылық негіздері
Ғылыми зерттеу негіздері
Экология және тұрақты даму
Экономика және кәсіпкерлік негіздері
Астықты тазартуға және сақтауға арналған машиналар, агрегаттар, кешендер
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының экономикасы
Өсімдік шаруашылық өнімдерін өндеу және сақтау
Элеватор өнеркәсібіндегі логистика және басқару
Астық өңдеу кәсіпорындарының электр жабдықтары
Өндеу өндірістерінің технологиясы
Астық өңдеу өндірістерінің технологиялық желілері
-
3 Оқу жылы
Астықтан сыра және спирт алудың заманауи технологиялары
Астық және астық өнімдерінің микробиологиясы
Ұн және жарма өндіру технологиясы
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы заманауи CALS технологиялары
Инженерлік есептеулердегі компьютерлік 3D модельдеу
Академиялық хат
Өсімдік шикізатының микробиологиялық қауіпсіздігі
Наубайхана кәсіпорындарындағы техникалық бақылау
Астық өңдеу кәсіпорындарында өндірістік бақылау
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Астықты қайта өңдеуге арналған технологиялық машиналар мен жабдықтардың теориясы және есептеу негіздері
Энергияны үнемдейтін кептіру және астықты тазарту
Технологиялық кәсіпкерлік және стартаптар
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы желдету және аспирациялық жүйелер
Диірмен,жарма және құрама жем зауыттарының технологиялық жабдықтары
Кәсіпорын қызметін жоспарлау және болжау
Элеватор өнеркәсібінің заманауи технологиялары
Астық өңдеу кәсіпорын-дарындағы тасымалдағыш машиналары мен механизмдер
-
4 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін және шикізаттарын зерттеу әдістері
Нан-тоқаш, ұннан жасалған кондитерлік және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
Астықты терең өңдеудің арнайы технологиялары
Метрология, стандарттау және сертификаттау
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
Тамақ өнімдерінің рецептуралары мен технологияларын жасау
Өсімдік майын өндіру технологиялар
Нан пісіру, кондитерлік және макарон кәсіпорындарын жобалау
Шикізат пен дайын өнімнің сапасына сараптама
Астық өңдеу кәсіпорын-дарында еңбекті қорғау
Элеваторлар жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- қолданыстағы технологиялық желілерді (процестерді) басқаруды жүзеге асыруға және Өсімдік шикізатынан өңдеу өндірісінің технологиясын жақсарту үшін объектілерді анықтауға қабілетті ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін);
- Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы саласындағы ғылымның қазіргі жетістіктерін бағалауға және енгізуге қабілетті болу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін);
- Өндірістік-технологиялық қызмет үшін өсімдік шикізатынан өнімді қайта өңдеу технологиясы саласында мамандандырылған білімді қолдана білу;
- Нормативтік құжаттардың талаптарына және нарық қажеттіліктеріне сәйкес өсімдік шикізатынан жасалған тамақ өнімдерінің сапасын бақылауға қабілетті болу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін);
- Еңбек жағдайларының қауіпсіздігін, экология мәселелерін қоса алғанда, қайта өңдеу саласында қолданылатын заңнамалық актілер мен техникалық нормативтерді пайдалана білу ,кәсіби қызметпен байланысты әр түрлі жағдайларда құзыретті болу
- Әлемдік тәжірибені ескере отырып, астықты кептіру, сақтау және қайта өңдеудің технологиялық процестерін тәжірибеде көрсету.
- Кәсіби қызмет үшін қажетті жаңа білім алу дағдысын меңгеру, заманауи талаптарға жауап беретін астық өңдеу кәсіпорындарының технологиялық желілерін жобалай білу ("Астықты сақтау және қайта өңдеу технологиясы" профилі үшін);
- Қазақстан тарихының негізгі заңдылықтарын, философиялық, әлеуметтік - саяси, экономикалық, жаратылыстану және құқықтық білім негіздерін, қазақ, орыс және шет тілдеріндегі ауызша және жазбаша нысандағы коммуникацияны білу және түсіну
- Зерттелетін салада ғылыми зерттеулер мен академиялық жазу әдістерін қолдану, кәсіби қызметте академиялық адалдық принциптерін сақтау, дене шынықтыру мен салауатты өмір салтының практикалық негіздерін білу.
- Әлеуметтік-экономикалық, әлеуметтік, жаратылыстану және гуманитарлық ғылымдардың жұмыс істеуінің теориялық негіздері, заңдары мен заңдылықтары туралы білімдерін көрсетеді;
Ұқсас БББ
6B07203 Тағам қауіпсіздігі
Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті
6B07203 Қайта өңдеу және тамақ өндірістерінің технологиясы
Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
6B07203 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Торайгыров университеті
6B07203 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі
Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті (ХИТУ)