Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары

  • Осы пәнді оқыту барысында студенттер тамақ өнімдері мен шикізаттың негізгі қасиеттерін, тамақ технологиясының негізгі процестерінің кинетикалық заңдылықтарын, құрылғыларды есептеудің жалпы принциптері мен оларға қойылатын талаптарды, процестерді модельдеуді, гидродинамиканы зерттейді. Ауырлық күші өрісіндегі гетерогенді жүйелердің бөлінуі. Масса беру және масса алмасу аппараттарын есептеу теориясының негіздері. Экстрагирлеу және еріту. Кептіру. Абсорбция. Дистилляция және ректификация. Адсорбция. Иондық алмасу. Мембраналық және механикалық процестер.
  • Несиелер 6
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top