Тамақ өнімдерінің рецептуралары мен технологияларын жасау

  • Тамақ өнімдерінің рецептуралары мен технологияларын әзірлеу. Шикізатты және оның қасиеттерін зерттеу. Ингредиенттердің құрамы мен пропорциясын анықтау. Өңдеу процестерін оңтайландыру. Өнім сапасын бақылау әдістерін әзірлеу. Жаңа өнімдерді жасаудың инновациялық тәсілдері. Қауіпсіздік және санитария талаптарын есепке алу. Сақтау және орау параметрлерін оңтайландыру. Рецептураларды нарық талаптарына бейімдеу. Өнімнің өмірлік циклін басқару. Өнімнің органолептикалық қасиеттері мен тұрақтылығын бағалау. Технологиялық процестерді стандарттау және құжаттау.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top