Өсімдік өнімдерінің биохимиясы

  • Өсімдік ағзасындағы биогенді қосылыстардың (ақуыздар, көмірсулар, липидтер, витаминдер мен ферменттер) негізгі қасиеттері мен өзгеру жолдары, сондай-ақ дәнді дақылдар мен өсімдік дәндерінің, картоп түйнектерінің, тамыржемістілердің, жемістер мен көкөністердің химиялық құрамы, тұқымдардың, астықтың, ұнның, жарма мен нанның химиялық құрамы; тұқымдар мен астықтың пісіп жетілуі мен өнуі кезінде болатын биохимиялық процестер; астықта оны өңдеу кезінде болатын биохимиялық процестер зерттеледі.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top