Астық және астық өнімдерінің биохимиясы

  • Астықтың химиялық құрамы, ақуыз заттарының, дәрумендердің, ферменттердің, көмірсулардың, липидтердің сипаттамасы. Астықта, ұн мен жармада болатын биохимиялық процестер, диссимиляция процестері; өсімдіктердегі азот алмасуы; организмдегі зат алмасу процестерінің өзара байланысы; астықты қайта өңдеу өнеркәсібіндегі биохимиялық процестердің рөлі. Астық стандарттары, астық сапасының әртүрлі көрсеткіштерін анықтау әдістері. Майлы және басқа да техникалық дақылдар. Белсенді практикалық сабақтар өткізу
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top