Тағамдық жүйелер теориясы мен талдау әдістері

  • Мақсаты: докторанттарда тамақ өнімдерінің сапасын талдау үшін өсімдік және жануарлар текті шикізатты өңдеу кезінде жүретін физика-химиялық және биохимиялық процестер туралы терең кәсіби білімді қалыптастыру. Өңдеу процесінде шикізат пен тамақ өнімдерін түрлендіру механизмінің теориясы. Тамақ өндірісінің технологиялық процестерінің теориясы және оларды зерттеу әдістері. Шикізаттың әртүрлі түрлерін өңдеу, сақтау және өңдеу технологияларын дамыту перспективалары, дайын өнімнің сапасын болжау тәсілдері. Негізгі ғылыми проблемалар, ресурстарды үнемдейтін технологияларды, қайта өңдеу өнімдерін пайдалану, тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін, оның ішінде функционалды түрлерін жасау. Докторанттың нақты ғылыми жұмысында алған білімдерін пайдалану.
  • Несиелер 5
  • Семестр 1
Top