Нутригеномика негіздері

  • Пәннің мақсаты: қоректік заттардың адам геніне әсері туралы теориялық білім негізінде жеке тағамдық өнімдерді жасау дағдыларын меңгеру. Нутригеномикаға кіріспе. Нутригеномика анықтамасы және оның қазіргі тамақтану және денсаулық ғылымындағы рөлі. Тамақтану мен зат алмасуға генетикалық факторлардың әсері. Дәмді қабылдау және тәбеттің генетикалық негіздері. Генетикалық вариациялар және тағамдық компоненттерге әсері. Генетикалық деректерге негізделген тамақтануға жекелендірілген көзқарас тұжырымдамасы. Оңтайлы диетаны анықтау үшін генетикалық деректерді талдау әдістері. Нутригеномиканың клиникалық зерттеулері және қосымшалары. Жекелендірілген тамақтану және генетикалық тестілеудің этикалық аспектілері.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top