Тұтыну қалдықтарының экобиотехнологиясы

  • Мақсаты: қоршаған ортаға теріс әсерді азайту мақсатында тағам қалдықтарын тиімді басқару және қайта өңдеу білімін қалыптастыру. Тұтынудың тағам қалдықтарын тиімді басқару және қайта өңдеу, қоршаған ортаға теріс әсерді азайту және тұтыну тұрақтылығын арттыру. Экобиотехнологияның тұрақты дамудағы рөлі. Қалдықтарды басқарудың негізгі міндеттері мен принциптері. Тағам қалдықтары мен биологиялық ыдырайтын материалдарды қайта өңдеу және кәдеге жарату әдістері. Органикалық қалдықтарды жоюдың биотехнологиялық әдістері. Компосттау және оны қолдану. Биогаз қондырғылары және биоотын өндірісі. Қалдықтарды пиролиздеу және газдандыру. Қалдықтар экобиотехнологиясының этикалық және құқықтық аспектілері. Тағам қалдықтарының биотехнологиясы саласындағы инновациялар.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top