Диетология және нутрициология

  • Мақсаты-салауатты өмір салты және дұрыс тамақтану мәселелері бойынша кеңес беру дағдыларын қалыптастыру. Диетология мен нутрициологияның қазіргі аспектілері. Рационалды, емдік және диеталық тамақтанудың биохимиялық механизмдері. Тамақтану мен денсаулықтың байланысы туралы метаболикалық, генетикалық, психологиялық және әлеуметтік зерттеулер. Диетаның тепе-теңдігі, тағамның энергетикалық құндылығы, тағамды өңдеу тәсілі және тамақ дайындау процесі, тамақтану режимі. Тағамдардың үйлесімділігі мен құрамы, тұтыну, организмнен қоректік заттарды сіңіру және шығару. Тамақтану психологиясы.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top