Сенсорлық талдаудың аспаптық әдістері

  • Мақсаты: сенсорлық талдаудың аспаптық әдістері және тамақ өнімдерін органолептикалық бағалау үшін аналитикалық құралдарды қолдану қабілеті туралы терең білімді қалыптастыру. Азық-түлік сапасын бағалаудағы сенсорлық талдаудың маңызы. Азық-түлікті сенсорлық талдауды ұйымдастыру принциптері. Органолептикалық көрсеткіштерді анықтау әдістерін салыстырмалы бағалау (көрнекі, аспаптық). Өнімнің дәмін, иісін, құрылымын және сыртқы түрін бағалау үшін аналитикалық құралдарды қолдану. Заманауи аспаптық әдістер және сенсорлық талдау нәтижелерінің сенімділігі мен сенімділігін бағалау. Сенсорлық зерттеу нәтижелерін өңдеудің статистикалық әдістері. Статистикалық бағдарламалар арқылы деректерді талдау. Сақтау процесінде өнімнің сапасы мен тұрақтылығын бақылаудың аспаптық әдістері. Өнімнің сапасын бағалауды жақсарту үшін сенсорлық талдаудың инновациялық әдістері
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top