Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің қауіпсіздігі

  • Мақсаты: ғылыми-зерттеу және жобалау қызметінде қажетті қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің қауіпсіздігі мәселелері бойынша кәсіби құзыреттіліктерге ие болу. Әлемдік азық-түлік қауіпсіздігі, жалпы проблемалар мен перспективалар. Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің биологиялық және химиялық шыққан ксенобиотиктермен және поллютанттармен ластануы. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерін микроорганизмдермен және олардың метаболиттерімен ластау. Тамақ шикізаты мен дайын өнімдердің радиоактивті ластануы. Диоксиндермен ластану, тағамдық қоспалардың қолданылуын бақылау. Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы тәуекелдерді басқару және дағдарысты басқару. Аймақтық, ұлттық және халықаралық деңгейде азық-түлік қауіпсіздігін реттейтін нормативтік құқықтық актілер.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
Top