Тамақтану гигиенасы

  • Халықтың дұрыс тамақтануы. Азық-түлік өнімдерін санитарлық қорғау және азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін, оларды өндіру және өткізу жағдайларын, оның ішінде қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қамтамасыз ету. Халықтың тамақтану мәселелерінің гигиеналық аспектілері. Алиментарлы аурулардың алдын алу. Халықтың тамақтануының барабарлығын гигиеналық бақылау. Тағам рационын гигиеналық бағалау. Диеталық және емдік-профилактикалық тамақтану. Тамақтан улану және олардың алдын алу. Азық - түліктің санитарлық-эпидемиологиялық сараптамасы. Тамақтану гигиенасы саласындағы нормативтік құжаттар.
  • Образовательная программа 6B10118 Медициналық-профилактикалық іс
  • Несиелер 7
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top