Микробиология және биотехнология

  • Пән болашақ биологтарды биология мен биотехнологияның заманауи бағыттары бойынша жұмысқа дайындау үшін қажет, негізгі биотехнологиялық процестер мен өндірістер туралы білімді қалыптастырады және болашақта жаратылыстану ғылымдарының инновациялық салаларында іске асыруға мүмкіндік береді. Дәріс курсы биотехнологияда қолданылатын микробиологиялық процестер, шикізат пен микроорганизмдерге қойылатын талаптар, микроорганизмдерді өсіру әдістері, мақсатты өнімдерді алу және тазарту әдістері, микробиологиялық синтез және трансформация негізінде нақты өнеркәсіптік өндірістер туралы білімді игеруден тұрады. Зертханалық сабақтарда студенттер микробиологиялық препараттарды дайындау дағдыларын игереді, микроорганизмдердің ерекшеліктерін зерттеп, бояу әдістерін (қарапайым, күрделі және т.б.) меңгереді. Бактериологиялық дақылдар, микроорганизмдердің түрлерін анықтау жүргізеді, олардың морфологиялық, мәдени және физиологиялық ерекшеліктерін зерттейді, дақылдардың титрі мен белсенділігін анықтайды және анықтайды, өндірушілердің өсуін бақылайды. Өздік жұмыс аясында шағын топтардағы білім алушылар жобамен жұмыс істейді, күнделікті өмірде, тамақ өнімдерінде және табиғатта микроорганизмдердің тіршілік әрекетін зерттейді. Қорытынды бағалау жобаны қорғау түрінде жүргізіледі.
  • Несиелер 7
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top