Ет шикізатын өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері

  • Мақсаты : ет шикізатын өңдеу кезінде жүретін физикалық, химиялық және биохимиялық процестер, сонымен қатар олардың ет өнімдерінің сапасы мен қасиеттеріне әсері туралы терең білімдерін қалыптастыру. Өнеркәсіптік ет туралы түсінік, бұлшықет құрамы . Жануар текті шикізаттың сою, жетілу, өңдеу және сақтау процесінде болатын физика-химиялық және биохимиялық өзгерістері. Еттегі автолитикалық өзгерістер. Ферменттердің және микроорганизмдердің әсерінен ет қасиеттерінің өзгеруі. Тоңазыту кезінде еттің қасиеттерінің өзгеруі. Тұздау кезінде, термиялық өңдеу кезінде және ыстау кезінде ет қасиеттерінің өзгеруі. Ет және ет өнімдерінің қасиеттеріне кептірудің әсер .
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top