Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Заманауи экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін кәсіби және әлеуметтік құзыреттерге ие тамақ өнеркәсібінің ет, сүт, консерві салаларының кәсіпорындары үшін жоғары білікті кадрлар даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2024 Оқу жылы
Математика I
Бейорганикалық және органикалық химия
Мамандыққа кіріспе
Математика II
Инженерлік және компьютерлік графика
Аналитикалық химия
-
2025 Оқу жылы
Микробиология
Физика
Физикалық және коллоидтық химия
Ауыл шаруашылығы жануарларының анатомиясы мен гистологиясы
Шикізатты жинаудан кейінгі технологиялар
Теориялық және қолданбалы механика
Ет биохимиясы
Экономикалық, құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика негіздері, кәсіпкерлік, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және өмір қауіпсіздігі)
Тамақ кәсіпорындарындағы санитария және гигиена
Сүт биохимиясы
Тағамдық микробиология
Тамақ өнімдері технологияларының теориялық негіздері
Мал шаруашылығы және шикізат өндірісінің негіздері
Консервілеудің биохимиялық негіздері
-
2026 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу әдістері мен ұйымдастыру
Тағамдық шикізатты өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы СМЖ
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 1
Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Ет шикізатын өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
Ет және ет өнімдерінің технологиясы 1
Консервіленген өнімдер технологиясы 1
Сүт шикізатын өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
Тамақ өнеркәсібіндегі стандарттау және техникалық реттеу
Тамақ өнімдерін сақтау технологиясы
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Консерві өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары
Консерві өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Тамақ өнімдерін суықпен өңдеу
Ет және ет өнімдерінің технологиясы 2
Азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігі
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 2
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Консервіленген өнімдер технологиясы 2
-
2027 Оқу жылы
Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру
Жануар текті өнімдерді ветеринариялы-санитарлық сараптау
Жасыл экономика
Алкогольсіз сусындар технологиясы
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Балық өнімдерінің технологиясы
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарындағы есеп және есеп беру
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы есеп және есеп беру
Тағамдық концентраттар технологиясы
Қаптау технологиясы
Тұрақты өндіріс
Тамақ саласы кәсіпорындарының экономикасы.
Консерві өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Сүт консервілері және балалар тағамы өнімдерінің технологиясы
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Консерві өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Жаңа сүт өнімдерін әзірлеу
Жаңа ет және балық өнімдерін әзірлеу
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Ет өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Жаңа консерві өнімдерін әзірлеу
Технологиялық процестерді автоматтандыру
Типтік өнеркәсіптік қондырғылардың электр жетектері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызмет саласында экономика негіздері, құқық және тіршілік қауіпсіздігі білімін пайдаланады
- Ғылыми қызметте және тамақ өнімдері өндірісінде кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
- Ғылыми қызметте және тамақ өнімдерін өндіруде кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
- Кәсіби қызмет саласында ғылыми әдістері, академиялық жазу жанрлары туралы білімді және ғылыми этика принциптерін қолданады
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын казіргі заманғы жағдайында еңбек қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында (ет, сүт, консерві) жоғары сапалы өнім шығару үшін технологиялық процесті ұйымдастырады
- Нормативтік құжаттарға сәйкес өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасын бақылау жүйесінің тиімді жұмыс істеуін ұйымдастырады
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін тиімді пайдаланады
- Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалауға, қайта құруға және жарақтандыруға қатысады
- Азық-түлік өндірісінің тиімділігін арттыру және практикалық мәселелерді шешу үшін ғылыми білімді пайдаланады
- Тамақ өнеркәсібі саласындағы бизнесті ұйымдастыруда экономика және кәсіпкерлік білімдерін қолданады
- Ет өңдеу, сүт және консерві салаларының кәсіпорындарында өнім өндіруді басқарады