Тамақ кәсіпорындарындағы санитария және гигиена

  • Мақсаты: санитарлы-гигиеналық талаптар туралы білімдерін және тамақ кәсіпорындарында санитарлық-гигиеналық тазалықты қамтамасыз ету бойынша практикалық дағдыларды дамыту. Қазақстан Республикасының тамақ өндірісінің санитариясы мен гигиенасы саласындағы нормативтік құқықтық базасы. Тамақ кәсіпорындарын ұстауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Суды санитарлық-гигиеналық бағалау. Тамақтану кәсіпорны жұмысшыларының жеке бас гигиенасы, жабдықтар мен жұмысшылардың қолдарына санитарлық бақылау, тамақ өнімдерін сақтау және тасымалдау кезіндегі санитарлық талаптар. Жуғыш және дезинфекциялық құралдарды қолдану тиімділігін зертханалық бақылау. Өндірістік цехтар мен үй-жайларды тазалауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Заманауи жабдықтарға, конвейерлерге және инвентарларға қойылатын гигиеналық талаптар. Қалдықтарды басқару, кәдеге жарату және қайта өңдеудің негізгі принциптері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top