Қаптау технологиясы

  • Мақсаты: тамақ өнімдерін орау, орау материалдарының негізгі қасиеттерінің сипаттамасы және қаптамаға қойылатын талаптар туралы білімдерін қалыптастыру. Қаптама функциялары. Қорғау, ақпараттандыру, тасымалдау және сақтау, өткізу, пайдалану. Тамақ өнімдерін орауға қойылатын арнайы талаптар. Қаптама материалдары (қағаз, картон, пластмасса, металл, шыны, т.б.), ыдыстар мен қаптамалар (қорап, металл банка, бөтелке, қапшық/қап және т.б.). Қаптау және логистикалық процестер. Ыдыс пен қаптамаға қойылатын гигиеналық талаптар. Қаптама және қоршаған орта. Ресурстарды тұрақты пайдалану, қайта өңдеу және екінші рет қайта пайдалану. Қаптаманы сынау тәжірибесі (P, LP). Тамақ өнімдері үшін биоыдырайтын материалдар мен қаптамалардың әртүрлі түрлері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
Top