Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары

  • Мақсаты: сүт өнеркәсібінде технологиялық жабдықтарды қауіпсіз пайдалану үшін қажетті білім және дағдыларды қалыптастыру. Сүт өнеркәсібінің жабдықтарының жіктелуі, мақсаты, құрылғысы, жұмыс істеу принципі, техникалық сипаттамасы, пайдалану ережесі. Жабдықтың өнімділігі мен қуатын есептеу. Құбырлар, сорғылар және пневматикалық тасымалдау жүйелері. Гомогенизаторлар, сепараторлар және центрифугалар. Термиялық вакуумдық өңдеуге, пастерлеуге және стерилдеуге арналған қондырғылар. Фризерлер мен мұздатқыш аппараттар. Май өндіруші және май түзушілер. Ірімшіктер, қоюландырылған сүт өнімдерін өндіруге, сүзбе өндіруге, сүтті кептіруге, сүт өнімдерін құю және буып-түюге арналған жабдықтар. Технологиялық жабдықтарды жууға арналған машиналар. Роботты автоматты сүт өңдеу желілері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top