Азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігі

  • Мақсаты: шикізат, материалдар және тамақ өнімдерін өндіру және сақтау кезеңдеріндегі қауіпсіздігі және сапасын қамтамасыз ету бойынша білімі мен дағдыларды қалыптастыру. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттік заңдардың және Кеден одағының техникалық регламенттерінің негізгі ережелері, саланың нормативтік құжаттары. Тамақ өнімдерін өңдеу және өндіру кезіндегі тәуекел критерийлері (улы, канцерогендік, мутагендік және т.б.). Тамақ өнімдерін өндірумен, сақтаумен және өткізумен байланысты қауіптердің пайда болуы мен алдын алудың негізгі жолдары. Шикізат пен тамақ өнімдерінің химиялық және биологиялық текті ксенобиотиктермен ластануы. Табиғи немесе антропогендік бөтен химиялық заттарды анықтаудың стандарттау және әдіснамалық негіздері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Семестр 1
Top