Ет биохимиясы

  • Мақсаты: еттің құрамы, құрылымы және еттегі негізгі биохимиялық өзгерістердің механизмдері туралы білім жүйесін қалыптастыру. Еттің химиялық құрамы және тағамдық құндылығы. Негізгі тағамдық заттардың жіктелуі: ақуыздар, майлар, көмірсулар, витаминдер, минералды заттар. Еттің құрамы мен құрылымы. Еттің құрамындағы тағамдық заттардың құрылымы, негізгі биохимиялық өзгерістердің механизмдері. Жануарлар ұлпаларындағы зат алмасу, зат алмасу мен жасушалық гомеостаздың реттелу механизмдері; тірі организмдердегі энергияның өзгеру процестері, тұқым қуалаушылық ақпараттың берілу механизмдері.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top