Тағамдық шикізатты өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері

  • Мақсаты: Өсімдік және жануар текті шикізатта өңдеу кезінде жүретін физикалық, химиялық және биохимиялық процестер, сонымен қатар олардың дайын өнімнің сапасы мен қасиеттеріне әсері туралы терең білімдерін қалыптастыру.. Өсімдік шикізатының физика-химиялық және биохимиялық қасиеттері, олардың әртүрлі факторларға байланысты өзгеруі. Жануартекті шикізаттың физика-химиялық және биохимиялық қасиеттері, олардың әртүрлі факторларға байланысты өзгеруі. Технологиялық өңдеу кезінде тағам компоненттерінің өзгеруі: ақуыздар (денатурация, коагуляция және т.б.), қанттар (гидролиз, карамелизация, меланоидтардың түзілуі), крахмал (адсорбция, ісіну, желатинизация, ретроградация, деструкция, модификация), липидтер (автототығу, балқу), эмульгирлеу, гидролиз, адсорбция, гидролиз, тотығу, пиролиз).
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top