Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тағамдық шикізатты өңдеудің физика-химиялық және биохимиялық негіздері
-
Мақсаты: Өсімдік және жануар текті шикізатта өңдеу кезінде жүретін физикалық, химиялық және биохимиялық процестер, сонымен қатар олардың дайын өнімнің сапасы мен қасиеттеріне әсері туралы терең білімдерін қалыптастыру.. Өсімдік шикізатының физика-химиялық және биохимиялық қасиеттері, олардың әртүрлі факторларға байланысты өзгеруі. Жануартекті шикізаттың физика-химиялық және биохимиялық қасиеттері, олардың әртүрлі факторларға байланысты өзгеруі. Технологиялық өңдеу кезінде тағам компоненттерінің өзгеруі: ақуыздар (денатурация, коагуляция және т.б.), қанттар (гидролиз, карамелизация, меланоидтардың түзілуі), крахмал (адсорбция, ісіну, желатинизация, ретроградация, деструкция, модификация), липидтер (автототығу, балқу), эмульгирлеу, гидролиз, адсорбция, гидролиз, тотығу, пиролиз).
-
Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп