Биотехнология нысандарының биоалуантүрлілігі және олардың генетикалық қоры

  • Пән биоалуантүрлілікті сақтауды және жаңа сорттарды сәтті құруды қарастырады. Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін маңызды дақылдардың жабайы формаларының, сорттарының және будандарының теориялық ресурстарын сақтау қажет. Биологиялық объектілерді сақтаудың ең тиімді биологиялық әдісі сұйық азоттағы криоконсервация болып табылады, онда өсімдік материалын өте төмен температурада мұздату және сақтау объектілердің генетикалық сипаттамаларын кез келген мерзімде сақтауға мүмкіндік береді. Курста тамақ өнеркәсібінде қолданатын өсімдіктердің биоалуантүрлілігін сақтаудың барлық заманауи биотехнологиялық әдістері жинақталған.
  • Образовательная программа 7M05102 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top