Тамақ өнеркәсібіндегі барьерлік технология

  • Мақсаты: тамақ өнеркәсібіндегі барьерлік технологиялары саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Барьерлік технологиясының объектілері ретінде тамақ өнімдері. Барьерлік технологиясының теориялық ережелері. Бір бағытты және кешенді әрекеттің кедергілері. Барьер сипаттамасы мен әсер ету механизмі: микробқа қарсы бағыт; тотығуға қарсы бағыт: жанама әсермен; темекі шегу ортасы, өсімдік компоненттері және хитозан. Өнімнің сапасына, қауіпсіздігіне және тұрақтылығына әсері. Физикалық әсер ету барьері. Жоғары барометрлік қысым, электроактивтендірілген орта. Барьерлерді практикада қолдану.
  • Образовательная программа 8D07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top