Азық-түлікті сақтау мен ораудың заманауи технологиялары

  • Мақсаты: тамақ өнімдерін сақтау технологиясы бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Тамақ объектілерін сақтаудың жалпы мәселелері. Азық-түлік шикізаты мен өнімдерін сақтау принциптері, әдістері мен тәсілдері. Азық-түлік шикізаты мен өнімдерін қысқа мерзімді және ұзақ мерзімді сақтау. Ұзақ мерзімді сақтаудың технологиялық процесінің кезеңдері. Ұзақ сақтау кезеңінде азық-түлік шикізаты мен өнімдеріне арналған ыдыстар мен қаптамалар. Азық-түлікті практикалық сақтау. Уақыт, сапаны бақылау, жеткізілім ашықтығы және қоршаған ортаға әсер ету тұрғысынан азық-түлік логистикасын оңтайландыру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top