Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Тамақтану физиологиясы
-
Мақсаты: ас қорыту химиясы, адамның тағамдық заттар мен энергияға физиологиялық қажеттіліктері туралы білімді қалыптастыру, диеталардың тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу дағдыларын игеру. Адам өміріндегі тамақтанудың рөлі. Ас қорыту жүйесі, ас қорыту жүйесінің құрылымы. Ағзаның өмірлік процестеріндегі ас қорыту жүйесінің рөлі. Адамның ас қорыту жүйесінің негізгі заңдылықтары. Ағзаның тағамдық заттар мен энергияға қажеттілігі. Азық-түлік өнімдерінің негізгі топтарының тағамдық және энергетикалық құндылықтарының сипаттамасы. Диеталардың тағамдық және энергетикалық құндылығын есептеу.
-
Образовательная программа 6B07209 Қоғамдық және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 4
-
Селективті тәртіп
-
Семестр 1