Тамақ өнімдерінің биохимиясы

  • Мақсаты: тамақ өнімдерінің биологиялық құрылымдары, негізгі биохимиялық қайта құру механизмдері және тағамдық заттардың, дәрумендердің, ферменттердің, гормондардың сандық және сапалық көрсеткіштерін анықтау дағдылары туралы білім жүйесін қалыптастыру. Ақуыздар, құрылымы, биологиялық қасиеттері; нуклеопротеидтер, нуклеопротеидтер және олардың таралуы. Ферменттер, дәрумендер, көмірсулар, липидтер, гормондар, олардың жіктелуі, құрылымы; биологиялық тотығу; ағзадағы ақуыздар, көмірсулар мен майлар алмасуының байланысы. Негізгі биохимиялық түрлендірулердің механизмдері. Адам тіндеріндегі зат алмасу, зат алмасуды және жасушалық гомеостазды реттеу механизмдері; тірі организмдердегі энергияның трансформация процестері, тұқым қуалайтын ақпаратты беру механизмдері.
  • Несиелер 5
  • Семестр 1
Top