Қоғамдық тамақтандыру шикізаты мен өнімдерінің қауіпсіздігі

  • Мақсаты: өнімнің жоғары сапасын қамтамасыз ету туралы заманауи идеялар тұрғысынан технологиялық процестерді жүргізу үшін қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау дағдыларын қалыптастыру. Өңдеу және өндіру кезіндегі тамақ өнімдерінің тәуекел критерийлері (улы, канцерогенді, мутагенді және т.б.). Химиялық және биологиялық шыққан ксенобиотиктермен шикізат пен тамақ өнімдерінің ластануы. Табиғи немесе антропогендік шығу тегі бөгде химиялық заттарды анықтаудың нормалау және әдіснамалық негіздері. Қазақстан Республикасының заңдары, Кеден одағының техникалық регламенттері және адам мен қоршаған орта үшін шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін регламенттейтін халықаралық стандарттар. ХАССП жүйесі. Байытылған және синтетикалық өнімдер өндірісінде қауіпсіздікті қамтамасыз ету.
  • Несиелер 5
  • Семестр 1
Top