Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07209 Тағам өндірісінің техникасы мен технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық университеті

  • Іскерлік қағаздар
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың негізгі мақсаты іскери салада бағдарлай білу, іскерлік хат алмасу және келіссөздер жүргізу дағдыларын кеңейту болып табылады. Іскерлік хат алмасудың жалпы талаптары мен ерекшеліктерін қарастыру. Қазақстандағы іскерлік хат жазудың заңнамалық және нормативтік-әдістемелік негіздері бойынша іскерлік хатты рәсімдеу ережелерін үйрену болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Пәнді игеру мақсаты маманның математикалық білімінің негізгі іргетасын қалау болып табылады. Пәнді оқу барысында келесі бөлімдер қамтылады сызықтық алгебра, векторлық алгебра, аналитикалық геометрия және математикалық талдау элементтері. Қазіргі заманғы талдау әдістерін қамтиды және қолданбалы есептерде математикалық әдістерді қолдануға бағыт береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бизнес этикасы
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерліктің этикалық негіздерін, хаттама, этикалық нормалар, тарихи практика негізінде қалыптасқан және ішінара нормативтік құжаттарда бекітілген этикет талаптары аясында ресми адамдармен және шетелдік серіктестермен іскерлік қарым-қатынастың психологиялық-этикалық аспектілерінің негізгі принциптерін игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты болашақ мамандарға ғылыми-техникалық ақпаратты бағдарлауға, физикалық принциптер мен заңдарды, сондай-ақ олар жұмыс істейтін технологиялар саласындағы физикалық жаңалықтардың нәтижелерін пайдалануға мүмкіндік беретін іргелі физикалық дайындықты қамтамасыз ету болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Инжиниринг негіздерімен компьютерлік графика
    Несиелер: 6

    Пәнді игерудің мақсаты кеңістіктікте бейнелеу мен конструктивті геометриялық ойлауды дамыту, кеңістіктің графикалық модельдері негізінде кеңістіктік формалар мен қатынастарды талдай және синтездей білу, студенттерді жобалық құжаттаманы орындау кезінде компьютерді қолдануға дайындау болып табылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің қоғамдық және жеке құқықтық санасы мен құқықтық мәдениетін арттыру, сондай-ақ қоғамға қарсы құбылыс ретінде сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім жүйесі мен азаматтық ұстанымды қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экология
    Несиелер: 5

    Курс - экология саласында теориялық білім береді, студенттердің экологиялық сауаттылығын арттыруға ықпал етеді, экологиялық ойлауды қалыптастырады, сондай-ақ бұл білімді кәсіби және өзге де қызметте қолдануға болады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Конструкциялық материалдар және термоөңдеу
    Несиелер: 4

    Пән механиканың негізгі ұғымдары мен аксиомаларын; күштер жүйесін түрлендіру тәсілдерін; күштердің әсерінен қатты денелердің тепе-теңдік жағдайларын өзгеруін; нүкте қозғалысын анықтау тәсілдерін, оның жылдамдығы мен үдеуін анықтауды; дененің үдемелі, айналмалы және жазық қозғалысын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Материалтану және конструкциялық материалдар технологиясы
    Несиелер: 4

    Пәнің басты мақсаты студенттердің материалдарды өңдеу процестерінің физика-химиялық негіздері мен технологиялық ерекшеліктерін, өндіріс пен пайдалану жағдайларында оларға әртүрлі факторлардың әсер етуі кезінде материалдарда болатын құбылыстардың физикалық мәнін және материалдардың құрылымы мен қасиеттеріне әсер етуін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өмір қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Пәннің негізгі мақсаты-техносферадағы адамды антропогендік және табиғи шығу тегінің теріс әсерінен қорғау және оған қолайлы өмір сүру жағдайларын қамтамасыз ету. Пән кәсіби қауіпсіздік мәдениетін қалыптастырады, кәсіби қызмет саласында қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін білім, білік және дағдылардың жиынтығын қолдануға уйрету болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Эксперимент өткізу тәсілдері
    Несиелер: 4

    Пән зертханалық іске және тамақ өнімдерімен эксперимент жүргізу үшін зертханалар құрылымына негізделеді. Зертханалық ыдыстармен және зертханалық техникамен танысу. Эксперимент жүргізуге және эксперимент әдістеріне талаптар қою. Эксперимент жүргізу бағдарламасын орындау және эксперимент жүргізуді ұйымдастыру тәртібін сақтау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Химия
    Несиелер: 5

    Химия заңдары ұғымының терең түсінігін қалыптастыра студенттің кәсіптік пәндерді оқу кезіндегі химиялық құралдар, химия бойынша теориялық білімді бекіту, тереңдету. Техника мен жаңа технологиялардың жаңа салаларын құру мен дамытудағы химияның рөлін түсіну.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономика
    Несиелер: 5

    Пән экономикалық теорияның жалпы негіздерін, шаруашылық жүргізу заңдылықтарын және әр түрлі деңгейдегі шаруашылық жүргізуші субъектілердің ұтымды мінез-құлқын зерттейді. Экономикалық дамудың принциптері мен заңдарын анықтайды. Қазіргі нарықтық экономиканың жұмыс істеуінің жаһандану механизмдерін түсіндіреді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Физика-химиялық талдау әдістері
    Несиелер: 4

    Курс бағдарламасы сынамаларды іріктеу, сынамаларды дайындау сияқты мәселелерді қарауды көздейді. Спектрлік зерттеу әдістерін жүргізу, әдістердің мәні мен жіктелуін түсіну, молекулалық спектроскопияны, магниттік-резонанстық спектроскопияны, масс-спектроскопияны орындай білу. Курс әдістердің мәні мен негізгі құрылғылардың құрылымы туралы толық түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Теориялық және қолданбалы механика
    Несиелер: 5

    Бұл пәннің мақсаты-денелердің өзара әрекеттесуін көрсететін материалдық денелердің қозғалысы мен тепе-теңдігінің жалпы заңдылықтарын зерттеу. Бұл пән математикамен қатар үлкен тәрбиелік мәнге ие. Пәнді оқу логикалық және техникалық ойлауды дамытады, механикалық қозғалысқа байланысты құбылыстардың кең спектрін түсінуге мумкіндік береді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Машиналардың технологиялық сервисін ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты ғылыми танымның теориясы мен әдістері негізінде технологиялық құралдарды және жөндеу технологиясы мен ұйымдастыру негіздері бойынша біліктер мен дағдыларды беру. Сондай-ақ бұл пән мынадай міндеттерді игеруге мүмкіндік береді: технологиялық құралдарды өндіру мен жөндеуді ұйымдастыру және технологиясы бойынша қажетті білімді қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің көліктік-технологиялық жүйелері
    Несиелер: 6

    Пәнін мақсаты тамақ өнімдерін қасиеттерінің тасымалдау кезінде тұрақтылығын қамтамасыз ете отырып,өндірістік, технологиялық процестерін зерделеу, астықты сақтау және қайта өңдеу, кондитерлік өнімдер, шоколад өндіру, алкоголь-сусындар, өндіріс-технологиялық жүйелерімен танысу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
    Несиелер: 6

    Пәнін мақсаты физика - химиялық мәнін негізгізінде, процестер теориясы мен аппараттарды есептеу принциптерін қолданып өндіріс жағдайында ұтымды пайдалану. Негізгі процестердің заңдылықтарын талдау және машиналар мен аппараттарды есептеудің жалпыланған әдістерін әзірлеу болып табылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалау
    Несиелер: 6

    Пәннің мақсаты технологиялық жабдықты есептеу мен жобалаудың мәнін оқыту. Технологиялық процестерді жобалау кезеңдерімен байланысты технологиялық дайындықтың автоматтандырылған жүйелерін қарастыру болып табылады. Технологиялық жабдықты жобалау кезінде графикалық сызбалар, схемалар, графиктермен жұмыс жасауды уйретеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тоңазыту техникасы
    Несиелер: 6

    Бұл пәнді игерудің мақсаты әрі қарай оқытуды және кәсіби қызметке дайындықты ескере отырып, тамақ өндірісіне тән теориялық білімді қалыптастыру болып табылады. Пәнінің негізі: студенттердің сапалы тамақ өнімдерін өндіруге қажетті теориялық білімі мен практикалық дағдыларын қалыптастыру, өнделген тамақ өнімдерінм тиымды сақтау. Тоңазытқыш машиналар циклінің параметрлерін өзгертуге әртүрлі факторлардың әсерін бағалау, сонымен қатар көп өлшемділік жағдайында тамақ өнімдерін өндіру технологиясының ең негізделген жобалық шешімдерін талдау және іздеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Сүт және сүт өнімдері өндірісінің жабдықтары
    Несиелер: 6

    Бұл пәнді оқу негіздері сүт және сүт өнімдерін өңдеуге арналған технологиялық жабдықтар игеру, инженерлік мәселелерді шешу, жабдықтардың геометриялық өлшемдерін анықтау, жабдықтарды тұтыну сипаттамаларын есептеу, сондай-ақ алған білімдерін практикада кеңінен қолдана білу туралы жалпы түсінік береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеу саласында оның сапасын ескере отырып, өсірілген өнімді неғұрлым ұтымды пайдалану, сақтау және қайта өңдеу кезінде өнім шығынын азайту. Қайта өңдеу тиімділігін арттыру, шығарылатын өнімнің ассортиментін кеңейту үшін түсініктерді, білімді, іскерлікті қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік тауарларының тауартануы
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты тауарлардың тұтынушылық қасиеттерін, сондай-ақ тауар қозғалысының барлық кезеңдерінде тауарда болатын барлық өзгерістерді зерттеу болып табылады. Тауартану мынадай негізгі міндеттерді шешеді: тауардың негізгі сипаттамаларын зерделеу, жіктеу және кодтау әдістерін зерделеу, ассортимент көрсеткіштерін, оның қасиеттерін зерделеу , ассортиментті басқару,тауардың сапасын бағалау, ақауларды анықтау, пайда болу себептері, ақаулардың сипаты, сапа градациясын белгілеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Кондитерлік өндірістердің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пәнінін мақсаты қазіргі уақытта кондитерлік кәсіпорындарда қолданылатын технологиялық жабдықтар, машиналарының бөлшектері қолданылатын құрылымдық материалдардың негізгі түрлерімен танысу. Өнім түріне технологиялық жабдықтарға байланысты топтар бойынша кондитерлік бұйымдарды өндіру және бөлу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өнеркәсіптік желдету қондырғылары және аспирация жүйелері
    Несиелер: 5

    Пәнін мақсаты өндірістік желдету жабдықтарын және жетілдіру тәсілдерін үйрете отырып, студенттерге теория және практика негіздері бойынша білім жүйесін қалыптастыру. Өндістік қоймалардың түрлері мен құрылымдау, жабдықтауды қарастыруымен өндіріс жағдайында жұмыс орынында ауа тазалығының талап етілетін дәрежесін сақтау болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Нан пісіру және макарон өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Нан пісіру және макарон өндірісінің технологиялық жабдықтары саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру болып табылады. Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіруге арналған ағынды желілер, қамыр дайындау жабдығы: мөлшерлегіштер, қамыр араластырғыштар, қамыр илегіштер, дөңгелектеу машиналары мен автоматтары, нан пісіру пештері туралы толық ақпарат береді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Бұл пән қайта өңдеу өндірістерінің технологиялары туралы жалпы түсінік береді және студенттерді қайта өңдеу өндірістерінің қазіргі заманғы технологиясы саласындағы міндеттерді шешуге байланысты болып табылады. Өндірістік-техникалық қызметке дайындайды жаңа өнімдерді құруда ресурстарды үнемдейтін технологиялық процестерді игеруге қатысады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астықты сақтау және кептіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Кептіру кезіндегі астықтың физикалық-химиялық және биохимиялық өзгерістерін ескере отырып, астық кептіру техникасының перспективалық дамуы. Кептіру және сақтау технологиясының әдістерінің, ұйымдастырушылық, ғылыми және әдістемелік негіздері туралы білім кешенін қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Нан пісіру және макарон өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Нан пісіру және макарон өндірісі саласындағы өндірістік қызмет үшін қажетті теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру, нан мен нан өнімдерінің ассортиментін өндірудің технологиялық процесінің негізгі кезеңдерінмен танысу. Бидай мен қара бидай ұнының нан пісіру қасиеттерін ескере отырып, нан өндірісі өнімдерінің сапасын бақылау және негізгі критерийлерін қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналарды жөндеу
    Несиелер: 5

    Пәнінің мақсаты студенттерді технологиялық машиналар мен жабдықтарды жөндеу кезінде өндірістік міндеттерді шешу жүйесімен және әдістерімен таныстыру. Машина жасаудағы жаңа жетістіктерді ескере отырып, олардың есептік ресурсын қамтамасыз ететін технологиялық машиналар мен жабдықтарды жөндеу процестерін жүйелі зерделеу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өсімдік шаруашылығы негіздерімен астықтану
    Несиелер: 5

    Дәнді дақылдар тірі организм ретінде туралы ілімді қамтиды. Астық сақтау және тасымалдау объектісі, сондай-ақ өнеркәсіптің түрлі салаларында қайта өңдеуге арналған шикізат объектісі ретінде қаралады. ҚР-да астық өндірісінің жай-күйі мен даму перспективалары және астық өнімділігі мен сапасын арттыру жөніндегі шаралар болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Сүт кәсіпорнында қабылдау мен өңдеудің нақты өндірістік жағдайында әртүрлі қуаты кәсіпорындарда сүт өнімдерін қайта өңдеу технологиясын қарастырады; теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыра отырып технологиялар орындалады, сапалы өнімдін барлық саттыдан өтуын қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Азық-түлік технологиясындағы өсімдік шикізаты
    Несиелер: 5

    Пәнді игерудің мақсаты биологиялық өнім ретінде тамақ шикізатын зерттеу; тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерінің теориялық негіздерін меңгеру; жекелеген өнімдерді өндіру кезінде болатын процестердің өзара байланысын зерделеу; нан, кондитерлік және макарон өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін ұйымдастырудың және қалыптастырудың ғылыми негіздерімен танысу болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Технологиялық машиналарды монтаждау және пайдалану
    Несиелер: 5

    Пәнінің мақсаты студенттерді әртүрлі жағдайларда технологиялық машиналардың монтажымен және техникалық жұмысымен таныстыру болып табылады. Технологиялық машиналар мен жабдықтарды пайдаланумен байланысты жұмыстарды ұтымды және қауіпсіз жүргізу. Технологиялық жабдықты пайдалану кезіндегі жобалық және техникалық құжаттаманың талаптарын орындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ұлттық сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты мен міндеті түйе, бие және ешкі сүт шикізатын өңдеу және пайдалану болып табылады. Ұлттық сүт өнімдерінің ассортиментін сақтау мерзімін ұзақтату және сақтау тәсілдерін кенінен қолданып, химиялық құрамы мен қасиеттерін анықтау болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ет және ет өнімдерінің өндірістерінің жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пәнді игеру мақсаты болашақ технологта ет өнеркәсібі шикізатынан өнімдер өндірудің технологиялық процестерін басқару саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру, оларды жүйелі тәсіл негізінде оңтайландыру және шикізатты ұтымды пайдалануға және шикізат алуға бағытталған заманауи технологиялық шешімдерді пайдалану болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кондитер өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты студенттердің кәсіптік қызметті жүзеге асыру үшін қажетті теориялық білім мен практикалық дағдыларды игеруі болып табылады. Студенттерге кондитерлік өнімдерді, ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді әзірлеу, өндіру, өткізу және сапасын бағалау бойынша білім беру болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ашыту өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты білім алушыларды алуан түрлі өндіріспен байланысты кең ауқымды дағдыларымен таныстыру болып табылады. Микроорганизмдер жасушаларының метаболизмі негізінде тамақ өнімдерін, оның ішінде ашытудың әртүрлі түрлерін орындалыуын қарастыру. Шарап жасау технологиясы, жүзім шараптарын жіктеу; түрлі шараптар мен алкогольді ішімдіктерді өндіру үшін шикізат ретінде жүзімге қойылатын технологиялық талаптарды қарастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ет және балық өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Ет, балық және теңіз өнімдерінен алатын тамақ өнімдерін өндіруге арналған шикізат ретінде зерттеу жүргізіліп, олардың физикалық-химиялық және биохимиялық қасиеттері қоса алғанда, өңдеудің әртүрлі тәсілдеріндегі өзгерістері қарастырылады және өнімдін сапасы анықталады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ашыту өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пәнінін мақсаты ашыту өнеркәсібіне арналған технологиялық жабдықтардың түрлерін зерттеуді қамтиды. Технологиялық жабдықтың құрылымдық нысандардын технологиялық ағындағы, процестер мен операциялардың түрлерін қарастырады. Ашыту өнеркәсібінің заманауи технологиялық жабдықтарының жіктелуімен,технологиялық жабдыққа және оның жұмыс бөлшектеріне қойылатын негізгі талаптарды қарастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтану технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу мақсаты қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технологиялық процестерді ұйымдастырудың ғылыми негіздерін қолдана отырып шикізатты ұтымды пайдалану, өнімнің жоғары сапасын анықтай біле олардың тұтынушылардың өмірі мен денсаулығы үшін қауіпсіздігін қамтамасыз ету болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Спиртті және алкогольсіз сусындар технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты - спирті және алкогольсіз өндірістің аппараттық және технологиялық сызбаларын құрудың негізгі принциптерін практикада белсенді қолдану білу. Студенттің мамандық бойынша дағдыларын практикалық игеруы. Алкогольсіз сусындар өндірісі бойынша кешенді-механикаландырылған желілер жұмысының технологиялық процестерімен танысу болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ұн тарту, құрама жем және жарма өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 5

    Аталған пәннің негізгі мақсаты студенттердің бойында астықты қайта өңдеу технологиясы бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру, астықты өңдеудің барлық технологиялық процестерін жүргізу, шығарылатын өнімнің сапасын бақылау, өндірілетін өнім мен қалдықтардың мөлшерін есепке алу, ұн тарту кәсіпорындары мен жарма өндірісінің технологиясын белсенді меңгеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Шағын өндірістік кәсіпорындарды жобалау
    Несиелер: 7

    Оқу пәнінің мақсаты студенттерді тамақ өнеркәсібі объектілерін жобалау саласындағы теориялық және практикалық негіздерді, құрылыс және технологиялық жобалаудың негізгі кезеңдерін зерделеумен, жоғары сапалы өнім алуды қамтамасыз ететін технологиялық процестерді ұйымдастырумен және жобалаумен байланысты кәсіби қызметке дайындау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Ұн тарту өндірісінің технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 7

    Курстың мақсаттары мен міндеттері ұн тарту және жарма зауыттарының дайындық бөлімінің технологиялық машиналары мен жабдықтарының жұмысын түсіну болып табылады. Аэродинамикалық, ауа-елек және елек сепараторлары, астықты тазартуға арналған триерлердін жұмыс принциптерімен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Астықты бастапқы өңдеу және сақтау процестерінің технологиясы мен технологиялық жабдықтары
    Несиелер: 7

    Пәнін мықсаты – студенттерде астық пен астық өнімдерін бастапқы өңдеу және сақтау процестеріне арналған жабдықтың құрылымы мен жұмыс принципін, пайдалану ережелері және параметрлері туралы кәсіби білім жүйесін қалыптастыру. Астық және астық өнімдерін өңдеуге және сақтауға арналған технологиялық жабдықтардың негізгі түрлерінің құрылымын зерттеу. Оңтайлы технологиялық режимдерге арналған баптаулармен және реттеулермен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімін көрсету.

  • Код ON2

    Тағам және қайта өңдеу техникасы мен технологиясы саласындағы құқықтық нормаларды, еңбекті қорғау нормаларын, академиялық адалдық мәдениеті мен қағидаттарын сақтай отырып, экономикалық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің базалық негіздерін білу.

  • Код ON3

    Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін коммуникациялық білімді қолдану.

  • Код ON4

    Техника мен технологияда оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді қолдану.

  • Код ON5

    Математикалық тұжырымдама негізінде тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық және техникалық ерекшеліктерін ескере отырып, теориялық және практикалық білімдерін көрсету.

  • Код ON6

    Басқару шешімін қолдана отырып, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру.

  • Код ON7

    Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асыру.

  • Код ON8

    Тамақ өнеркәсібі өнімдері ақауының пайда болу себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу.

  • Код ON9

    Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес технологиялық жабдықтың әр түрлі түрлерін пайдалануға дайын болу.

  • Код ON10

    Өндірістің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс-шараларды жоспарлау.

  • Код ON11

    Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау және қайта құру саласындағы қызмет сапасын бағалау.

  • Код ON12

    Тамақ өнеркәсібі өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдалану.

Top