Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07209 Тағам өндірісінің техникасы мен технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімін көрсету.
  • Тағам және қайта өңдеу техникасы мен технологиясы саласындағы құқықтық нормаларды, еңбекті қорғау нормаларын, академиялық адалдық мәдениеті мен қағидаттарын сақтай отырып, экономикалық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің базалық негіздерін білу.
  • Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін коммуникациялық білімді қолдану.
  • Техника мен технологияда оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді қолдану.
  • Математикалық тұжырымдама негізінде тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық және техникалық ерекшеліктерін ескере отырып, теориялық және практикалық білімдерін көрсету.
  • Басқару шешімін қолдана отырып, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру.
  • Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асыру.
  • Тамақ өнеркәсібі өнімдері ақауының пайда болу себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу.
  • Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес технологиялық жабдықтың әр түрлі түрлерін пайдалануға дайын болу.
  • Өндірістің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс-шараларды жоспарлау.
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау және қайта құру саласындағы қызмет сапасын бағалау.
  • Тамақ өнеркәсібі өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдалану.
Top