Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07209 Тағам өндірісінің техникасы мен технологиясы в Қазақ ұлттық аграрлық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты: тағам және қайта өңдеу саласындағы технологиялық техника мен технология бағытында теориялық білімді, практикалық және басқару дағдыларын меңгерген бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Іскерлік қағаздар
Математика
Бизнес этикасы
Физика
Инжиниринг негіздерімен компьютерлік графика
-
2 Оқу жылы
Құқық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Экология
Конструкциялық материалдар және термоөңдеу
Материалтану және конструкциялық материалдар технологиясы
Өмір қауіпсіздігі
Эксперимент өткізу тәсілдері
Химия
Экономика
Физика-химиялық талдау әдістері
Теориялық және қолданбалы механика
Машиналардың технологиялық сервисін ұйымдастыру
Тамақ өндірісінің көліктік-технологиялық жүйелері
Тамақ өндірісінің процестері мен аппараттары
Технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалау
Тоңазыту техникасы
-
3 Оқу жылы
Сүт және сүт өнімдері өндірісінің жабдықтары
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Азық-түлік тауарларының тауартануы
Кондитерлік өндірістердің технологиялық жабдықтары
Өнеркәсіптік желдету қондырғылары және аспирация жүйелері
Нан пісіру және макарон өндірісінің технологиялық жабдықтары
Өңдеу өндірістерінің технологиясы
Астықты сақтау және кептіру технологиясы
Нан пісіру және макарон өндіру технологиясы
Технологиялық машиналарды жөндеу
Өсімдік шаруашылығы негіздерімен астықтану
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік технологиясындағы өсімдік шикізаты
Технологиялық машиналарды монтаждау және пайдалану
Ұлттық сүт өнімдерінің технологиясы
-
4 Оқу жылы
Ет және ет өнімдерінің өндірістерінің жабдықтары
Кондитер өндірісінің технологиясы
Ашыту өндірісінің технологиясы
Ет және балық өнімдерінің технологиясы
Ашыту өндірісінің технологиялық жабдықтары
Қоғамдық тамақтану технологиясы
Спиртті және алкогольсіз сусындар технологиясы
Ұн тарту, құрама жем және жарма өндірісінің технологиялық жабдықтары
Шағын өндірістік кәсіпорындарды жобалау
Ұн тарту өндірісінің технологиялық жабдықтары
Астықты бастапқы өңдеу және сақтау процестерінің технологиясы мен технологиялық жабдықтары
Оқыту нәтижелері
- Ойлау мәдениеті мен ой-өрісі кең тұлғаны қалыптастыруға ықпал ететін әлеуметтік-гуманитарлық және жаратылыстану ғылымдары саласында базалық білімін көрсету.
- Тағам және қайта өңдеу техникасы мен технологиясы саласындағы құқықтық нормаларды, еңбекті қорғау нормаларын, академиялық адалдық мәдениеті мен қағидаттарын сақтай отырып, экономикалық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің базалық негіздерін білу.
- Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін коммуникациялық білімді қолдану.
- Техника мен технологияда оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық білімді қолдану.
- Математикалық тұжырымдама негізінде тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық және техникалық ерекшеліктерін ескере отырып, теориялық және практикалық білімдерін көрсету.
- Басқару шешімін қолдана отырып, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру.
- Өндірілетін өнімдер мен қызметтердің сапасын нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігін бақылауды жүзеге асыру.
- Тамақ өнеркәсібі өнімдері ақауының пайда болу себептеріне талдау жүргізу және олардың алдын алу бойынша іс-шараларды әзірлеу.
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес технологиялық жабдықтың әр түрлі түрлерін пайдалануға дайын болу.
- Өндірістің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс-шараларды жоспарлау.
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау және қайта құру саласындағы қызмет сапасын бағалау.
- Тамақ өнеркәсібі өнімдерін өндіру тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімді пайдалану.