Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Нутрициология негіздері
-
Мақсаты: дұрыс тамақтану саласында жалпы білім алу және қоректік заттарға байланысты ағзаның бейімделу әлеуетін арттыру. Нутрициология заңдары. 21 ғасырдағы тамақтану формуласы. Нутриенттердің сипаттамасы, нутриенттердің негізгі көздері. Ағзаның тіршілігін қамтамасыз ету үшін тағамның жеке қоректік заттарының маңызы. Тағамның үйлесімділігі. Дұрыс тамақтану принциптері,тамақтану пирамидасы.Өркениет ауруларының алиментарлы профилактикасы. ФАО/ДДҰ стандарты. Азық-түлік мәртебесін түзету үшін диеталық қоспаларды тағамға қолдану. Жеке тамақтануды қалыптастырудағы отандық және шетелдік тәжірибе, жеке тамақтану принциптері.
-
Образовательная программа 6B07209 Қоғамдық және арнайы тамақтану өнімдерінің технологиясы
-
Несиелер 4
-
Селективті тәртіп
-
Семестр 1