Қазіргі заманғы тамақтану жүйелері мен тұжырымдамалары

  • Мақсаты: тұтынушылық сұранысты қанағаттандыру және жоғары бәсекеге қабілетті нарықтық ортада ұсынылатын қызметтер ассортиментін кеңейту үшін тамақтану кәсіпорындарының қызметінде тамақтанудың негізгі жүйелерін, теорияларын, тұжырымдамаларын қолдану практикасын теориялық білім мен түсіну кешенін қалыптастыру. Тамақтанудың заманауи жүйелері мен тұжырымдамалары. Қазіргі заманғы жүйелер мен тамақтану тұжырымдамаларының теориялық негіздері. Ежелгі тамақтану теориясы. Теңдестірілген және адекватты тамақтану теориялары. Ұтымды, оңтайлы және Функционалды тамақтану тұжырымдамалары. Вегетариандық Тұжырымдаманың негізгі ережелері. Бөлек тамақтану жүйесінің негізгі ережелері. Көмірсусыз ақуызды тамақтандыру Тұжырымдамаларының негізгі ережелері. Дифференциалды тамақтану тұжырымдамасының негізгі ережелері. Аюрведа-денсаулықты нығайтатын тамақтану жүйесі. Монопродуктивті және қысқа мерзімді диеталарды сыни талдау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top