Азық-түлік сапасын зерттеу әдістері

  • Мақсаты: химиялық компоненттерді, физика-химиялық, биохимиялық, құрылымдық-механикалық көрсеткіштерді және өнімнің тағамдық құндылығын анықтаудың теориялық білімі мен практикалық дағдыларын, соның ішінде әртүрлі шығу тегі бар контаминанттарын бақылаудың заманауи әдістерін қалыптастыру. Шикізат пен тамақ өнімдері қасиеттерін талдау әдістерінің жіктелуі. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің химиялық, физикалық, органолептикалық көрсеткіштерін анықтау әдістері (денситометрия, рефрактометрия, хроматография, фотоколориметрия, спектрлік талдау және т.б.). Құрғақ заттарды, ылғалдылықты, ақуыздардың, майлардың, көмірсулардың, спирттің, күлдің, минералды қоспалар мен хлоридтердің, Ұшпа қышқылдардың, витаминдердің, қышқылдықтың, сілтіліктің құрамын анықтау әдістері
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
Top