Санитария және тамақтану гигиенасы

  • Мақсаты: қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында жұмыс істеудің санитарлық жағдайларының сақталуын және қызметкерлердің қызмет көрсетудің гигиеналық талаптарын орындауын және өнімдер мен қызметтердің сапасын қамтамасыз етуді бақылау дағдыларын қалыптастыру. Санитария және гигиена саласындағы ҚР нормативтік-құқықтық базасы. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен сауда кәсіпорындарын ұстауға қойылатын санитарлық-гигиеналық талаптар. Суды санитарлық-гигиеналық бағалау. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен сауда кәсіпорындары қызметкерлерінің жеке гигиенасы, мүкәммал мен жұмысшылардың қолын санитарлық бақылау, тамақ өнімдерін сақтауға, тасымалдауға қойылатын санитарлық талаптар. Жуу және дезинфекциялау құралдарын пайдалану тиімділігін зертханалық бақылау.
  • Несиелер 3
  • Селективті тәртіп
Top