Арнайы тағайындалған тамақтану негізі

  • Мақсаты: арнайы тамақтану және арнайы мақсаттағы тамақ өнімдері туралы теориялық және практикалық білімді қалыптастыру. Арнайы тамақтанудың ғылыми негіздері. Халықтың әртүрлі топтары үшін арнайы мақсаттағы тамақ өндірісінің негізгі принциптері. Халықтың әртүрлі топтары үшін арнайы мақсаттағы тамақ өнімдерін өндіру технологиясының ерекшеліктері. Арнайы тамақ өнімдерін құрудың заманауи тәсілдері. Тамақтанудың балама теориялары. Халықтың әртүрлі топтарының тамақтануы. Химиялық, механикалық жағуды қамтамасыз ететін технологиялық әдістер. Арнайы мақсаттағы тағамдар технологиясы. Диетаның сипаттамасы(№ 1, 2, 5, 7, 9, 10, 11, 15). IT диетологиясы: белгілі бір пайдаланушының сұранысы бойынша мәзірді таңдау бойынша виртуалды кеңесшілер құру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top