Молекулярлық ас үй технологиясы

  • Мақсаты: аспаздық өнімдерді дайындау үшін қазіргі заманғы молекулалық және химия ғылымының, химиялық технологиялардың жетістіктерін пайдалану дағдыларын қалыптастыру. Молекулалық тағамдардың пайда болу тарихы. Молекулалық тағамдардың негізін қалаушы. Молекулалық аспаздықтағы негізгі әдістер мен бағыттар. Молекулалық аспаздықта қолданылатын негізгі технологиялар, жабдықтар. Жоғары аспаздықта фьюжн стилі, өнімдердің консистенциясы мен пішінін өзгертетін молекулалық аспаздықпен салыстыру. Өнімдерді сұйық азотпен өңдеу. Эмульсиялау. Сферификация. Желе түзу. Карбонизация немесе көмірқышқыл газымен байыту. Sous Vide технологиясы. Pacojet технологиясы.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top