Тағам өнімдерін сараптау

  • Мақсаты: тағамдық өнімдері туралы теориялық білім алу және тағамдық өнімдердің сапасына сараптама жүргізу мен бағалаудың практикалық дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: Тағамдық өнімдердің жіктелуі және қасиеттері. Сараптама түрлері, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды реттейтін нормативтік құжаттар. Сынамаларды іріктеу және өнімнің құрамындағы адам денсаулығына зиянды нитраттар, ауыр металдар, пестицидтердің және басқа да заттардың барын анықтауға, талдауға дайындау. Өнімнің құрылымын, түсін, иісін және сыртқы түрін анықтауға арналған физикалық сынақтар. Астық, ет және сүт өнімдеріне, консервілерге және көкөністер мен жемістерден жасалған өнімдерге сараптама. Тағамдық өнімдерді фальсификациялау және сәйкестендіру.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 2
Top