Органикалық қышқылдардың және ақуызды препараттардың биотехнологиясы

  • Пән органикалық қышқылдар мен ақуыз препараттарының технологиясының теориялық негіздерін зерттейді. Тағамдық биотехнологияның дәстүрлі және жаңа бағыттарын қарастырады. Тағамдық биотехнологияның дәстүрлі бағыттарына органикалық қышқылдарды өндіру жатады – лимон, сүт, алма, сірке, янтарь, тамақ өнеркәсібінде қышқылдықты реттегіш және консерванттар ретінде кеңінен қолданылады. Ақуыз препараттарын алудың тағамдық биотехнологиясының жаңа бағыттары, соның ішінде ферменттер, ақуыз өнімдері, концентраттар мен изоляттар өндірісі.
  • Образовательная программа 7M05102 Биотехнология
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top