Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін халықаралық нормативтік-құқықтық реттеу

  • Мақсаты: тамақ өнеркәсібіне қойылатын халықаралық нормативтік талаптар туралы хабарлау және тамақ өнімдерін өндіру, таңбалау және талдау жөніндегі халықаралық заңнаманың құжаттарына сілтеме жасау Мазмұны: ФАО, ДДҰ және Codex Alimentarius комиссиясының қызметі. Алиментариус Кодексінің Стандарттары. Тәуекелдерді бағалау және ғылыми ұсыныстар беретін ұлттық органдар. ЕО Азық-түлік туралы заңының жалпы принциптері. Азық-түлік тізбегіндегі ЕО тәуекелдерін бағалаудың ашықтығы мен тұрақтылығы. Қоспалар. Ластаушы заттар. Азық-түлікпен жанасатын материалдар. Таңбалау. Арнайы тағамдық мақсаттарға арналған өнімдер. АҚШ үкіметінің азық-түлікті жеткізу және таңбалау туралы қаулысы.
  • Несиелер 4
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 1
Top