Функциональды тамақтану өнімдерін жасаудың әдістемесі

  • Мақсаты: Функционалды тамақ өнімдерін жасау және оларды өндіру технологияларын әзірлеу дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: Функционалды тамақ өнімдерін құру әдістемесінің негізгі компоненттері: технология, тиімділік, қауіпсіздік. Нақты функционалдық тамақ өнімін құруды оның сұранысының болашағын талдау негізінде негіздеу. Өсімдік және жануарлар шикізатынан негізгі өнім мен функционалдық ингредиенттерді ғылыми негізделген таңдау әдістемесі; функционалдық ингредиенттердің дозалары; формуланы жасау және өндіру технологиясы. Жасалған өнімнің физика-химиялық және тұтынушылық қасиеттерін зерттеу. Оны өндірудің техникалық құжаттамасын әзірлеу. Жасалған өнімді пайдаланудың экономикалық тиімділігі мен әлеуметтік тиімділігін бағалау әдістемесі
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top