Тамақ өнімдерінің сапасын сенсорометриалық және хемометриялық бағалау

  • Мақсаты: Тағамдық өнімдердің бағалаудыцң ғылыми негізделген сенсорлық (органолептикалық, дәмдік) талдау және химометриялық бағалау әдістемесі мен әдістерін қолдану Мазмұны: Сенсорлық талдаудың замануи әдістері. Тұтынушылардың және сарапшылардың дегустациясы. Дегустацияны талдауды ұйымдастыруға қойылатын заманауи талаптар. Тестілеушілердің психофизикалық мүмкіндіктерін зерттеу. Сенсорлық талдаудағы сараптамалық әдістеме. Үлкен деректерді талдауда және заңдылықтарды іздеуде химометрияны қолдану. Тамақ өнімдерін өндіруде болатын химиялық құбылыстарды зерттеудің математикалық әдістері. Көпөлшемді талдау әдістері. Эксперименттік мәліметтерді практикалық талдау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top