Тамақ қауіпсіздігі және тәуекелдерді басқару

  • Мақсаты: ХАССП жүйесіне сілтеме жасай отырып, азық-түлік тәуекелдері мен қауіпсіздігін басқару Мазмұны: Азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің сапасын зерттеу. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің физикалық және химиялық текті ксенобиотиктермен ластануын бақылауды қамтамасыз ету. Физикалық және химиялық тағамдық қауіптілік түрлерін және олар тудыратын ауруларды талдау. Тамақ өнеркәсібінде қолданылатын тағамдық қоспаларды пайдалануды бақылау. Құрамында генетикалық түрлендірілген көздер бар тамақ өнімдерін бақылау жүйесі. Тәуекелдердің сипаттамасы. Азық-түлік өнімдерін әзірлеу мен жасаудың, өндірудің, айналымының, кәдеге жаратудың және жоюдың барлық кезеңдерінде тәуекелді бағалау және оларды барынша азайту жолдары туралы ақпарат. Негізгі тәуекелдердің категориялары. Тәуекелді талдау процесі. Тәуекелдің шамасын бағалау. HACCP жоспарын құру. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылаудың сараланған жүйесін кешенді талдау мен бағалауды қолдану.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top