Өсімдік шикізатын экструзиялық өңдеу

  • Мақсаты: өсімдік және жануар текті шикізатынан экструдталған өнімдерді алу технологиясының негізінде жатқан негізгі процестерді зерделеу. Мазмұны. Тамақ өнеркәсібіндегі экструдерлердің қолданылу аясы. Тағамдық шикізатты эктрузиялау әдістері. Экструдталған бұйымдардың сипаттамасы және технологиясы. Өсімдік шикізатының негізгі компоненттерін экструзия процесінде түрлендіру. Экструдталған өнімдердің сапасын бағалау әдістері. Экструдталған тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін алу. Экструдталған шикізатқа термиялық вакуумдық әсер етудің әсеріне негізделген термопластикалық экструзияның бағыттары. Құрамында липидтері жоғары экструдталған дәнді шикізаттың, құрамында крахмал бар ауыл шаруашылығы өнімдерінің технологиясы саласындағы ақпаратты талдау. Бұршақ дақылдары экструзия өнімдерінің перспективалық шикізаты болып табылады. Экструдаттардың қасиеттерін жақсарту үшін әртүрлі шикізаттан алынған қоспаларды модельдеу.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top