Тиімді және теңестірілген тамақтану үшін азық-түлік өнімдерінің заманауи технологиялары

  • Мақсаты: Денсаулықты сақтауда және аурулардың алдын алуда ұтымды және теңдестірілген тамақтану үшін өнімдердің рөлі мен маңыздылығын жан-жақты түсінуді көрсету, сондай-ақ қажетті сипаттамалар мен қасиеттерге қол жеткізу үшін оларды өндіру технологияларын талдау және әзірлеу. Мазмұны: Тамақтанудың биохимиялық және биомедициналық аспектілерін (оның ішінде балалар, диеталық-емдік және профилактикалық), биологиялық және тағамдық құндылығы жоғары өнімдерді өндірудің теориялық аспектілерін терең зерттеу. Тиімді және теңестірілген тамақтану арқылы тұрғындардың тамақтану рационында құрамын оптимизациялау. Биологиялық құндылығы жоғары дәстүрлі емес азық-түлік көздерін алудың және пайдаланудың озық технологияларын зерделеу, әртүрлі тағам өнімдерін өндіру үшін композиттік қоспаларды жобалау. Өнім сапасына қойылатын негізгі талаптарды сақтау.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top