Тамақтану өнімдерінің прогрессивт талдау

  • Мақсаты: мүмкіндік беретін құзыреттерді қалыптастыру өнімдерді зерттеу мен эксперименттің күрделі түрлерінің әдістерін білікті таңдау. Мазмұны: Тағамдық құрам бөліктерді талдау үшін сынама алу әдістері және үлгіні дайындау. Газ және сұйық хроматографиясы, спектроскопия, масс-спектроскопия, ядролық магниттік резонанс. Жақын инфрақызыл диапазондағы кескіндерді алу әдістері. Электронды мұрын және тіл. Жеңілдетілген және жақсартылған функционалдық талдаулар. Түпнұсқалық және бақылау мүмкіндігі. Биотоксиндер мәселесі. Тамақ өнімдерінің микроқұрылымын талдау. Тамақ өнімдерінің макромолекулалық талдауы: белоктар, фенолды қосылыстар, олиго- және полисахаридтер, липидтер. Транскриптомика және протеомика потенциалы. Метаболомика потенциалы. Мәліметтерді өңдеу мәселесі. Статистикалық талдау және ғылыми манере нәтижелерін қолдана отырып деректерді бағалау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top