Жүзім шаруашылығы

  • Жүзім шаруашылығы – халықты жас және кептірілген жүзіммен, ал шарап жасау және консервілеу өнеркәсібін шикізатпен қамтамасыз ету үшін асханалық және техникалық жүзімнен жоғары өнімді өсіруге бағытталған агроөнеркәсіп кешенінің саласы. Пәннің мақсаты – жүзім шаруашылығы саласында өндірістік, технологиялық, ұйымдастырушылық, басқарушылық және ғылыми-зерттеу қызметі үшін мамандарды даярлау. Жүзімнің түрлері мен сорттық әртүрлілігі. Жүзім биологиясы. Жүзімді таңдау жолдары мен әдістері. Жүзімнің отырғызу материалын өндіру технологиясы. Жүзім дақылын өсіру агротехникасы. Жүзімді өңдеу.
  • Образовательная программа 6B08171 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top