Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Мал шикізатын тауартану және сараптамасы
-
Пәннің мазмұны жануарлардан алынатын тауарлардың негізгі түрлерін, олардың ассортиментін және тұтынушылық қасиеттерін зерттеуге байланысты бірқатар мәселелерді қамтиды. Студенттер жануарлар шикізаты негізінде алынған тауарлардың сапасына, оларды сақтау жағдайларына әсер ететін факторларды зерттейді. Жануарлардан алынатын тауарлардың сапасын сараптау әдістерімен танысады. Пәннің мақсаты – болашақ мамандарға жануарлар шикізатының әртүрлі түрлерін дайындау, жүн, былғары, үлбір және қой терісі шикізаттарының жіктелуі, құрылымы, олардың тауарлық қасиеттерінің айырмашылықтары, сондай-ақ өңдеу кәсіпорындарына жеткізгенге дейін Жануарлар шикізатын өңдеу технологиясы мен сақтау шарттары туралы білім мен негізгі ұғымдарды беру.
-
Образовательная программа 6B08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 3
-
Семестр 5