Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Нан пісіру, макарон және кондитер өндірістертің физика-химиялық негіздері
-
Наубайхана, макарон және кондитерлік өнімдер объектілеріндегі судың рөлі, оның белсенділігі, физика-химиялық қасиеттері және ұн мен қамырдың құрылымдық элементтерімен байланыс түрлері. Нан пісіретін, макарон және кондитерлік жартылай фабрикаттардың қажетті физика-химиялық қасиеттерін қамтамасыз етудегі ашытқының, сүт қышқылы бактерияларының, тұздың, ұнның рөлі. Ұн мен қамырдың физикалық және термофизикалық қасиеттерін, ұнның құрылымдық элементтерінің физика-химиялық қасиеттерін зерттеу. Қамырды илеу және ашыту кезіндегі физика-химиялық процестерді, нан пісіру мен ескірудегі жылу-физикалық процестерді зерттеу. Шикізаттың химиялық құрамы мен физика-химиялық қасиеттерінің рөлін, оның өнім рецептурасындағы арақатынасын, нан-тоқаш, макарон және кондитерлік өнімдерді өндірудегі физика-химиялық процестер барысында механикалық және термиялық өңдеу ұзақтығын анықтау.
-
Образовательная программа 7M07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (тағам саласы бойынша)
-
Несиелер 6
-
Селективті тәртіп
-
Оқу жылы 2
-
Семестр 1