Әлем халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті

  • Пәннің мақсаты студенттердің әртүрлі елдердің аспаздық өнімдерін өндірудегі негізгі білімдері мен дағдыларын, ыдыс-аяқтарды жобалау және ұсыну өнерін қалыптастыру болып табылады. Кез-келген халықтың тамақтану мәдениеті ұлттық тағамдарда жинақталған және бейнеленген дәстүрлермен тікелей байланысты. Қуат-компонент жалпыадамзаттық мәдениет Әдістемелік тәсілдер әлемдік тамақтану дәстүрлері мен мәдениеттерін зерттеу. Даму тарихы мен кезеңдері тамақтану дәстүрлері. Тамақ, тамақтану және әсем өнер. Қалыптастыру принциптері әлем халықтарының ұлттық дәстүрлері мен тамақтану мәдениеттері. Діндердің қалыптасуына әсері тамақтану дәстүрлері мен мәдениеттерінің қалыптасуы Тамақтану мәдениеті мен дәстүрлері славян халықтары (Ресей, Украина, Беларусь, Польша, Чехия, Словакия, Болгария). Қалыптасу ерекшеліктері тамақтану дәстүрлері мен мәдениеттері Орта Азия халықтары. Ұлттық ерекшеліктері Еуропа халықтарының тамақтану дәстүрлері (Франция, Италия, Австрия, Германия, Испания, Англия, Швеция, Норвегия, Финляндия, Дания) Тамақтану дәстүрлері мен мәдениеті наро
  • Образовательная программа 6B11102 Мейрамхана ісі мен қонақұй бизнесі
  • Несиелер 6
  • Оқу жылы 1
  • Семестр 2
Top