Тағам өндірісі қауіпсіздігінің менеджмент жүйесі 2

  • Мақсат: бакалаврлар арасында қажетті теориялық және практикалық білімдерді қалыптастыру және нормативтік құжаттаманың талаптары мен нарық қажеттіліктеріне сәйкес өсімдік шикізатынан алынатын тағам өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету бойынша кәсіби міндеттерді шешу дағдылары мен дағдыларын меңгеру Азық-түлік кәсіпорындарында сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйелерін тағайындау және енгізу. ҚР-дағы тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі жүйелерінің нормативтік-заңнамалық негізі. Мемлекеттің тамақ қауіпсіздігі саласындағы қызметін реттейтін заңдар. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесін әзірлеу. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйелерінің негізгі элементтері. Алиментариус Кодексінің Принциптері. ХАССП жүйесінің принциптері. Алдын ала кезеңдер. Бастапқы ақпаратты жинау және талдау. Тиісті өндірістік тәжірибелерді талдау және қолдану. Азық түлік қауіпсіздігі саласындағы менеджмент жүйелері ХАССП (ҚР СТ 1179-2003), ҚР СТ ISO 22000-2019 (ISO 22000:2018) жүйесі негізінде тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету. Тамақ өнімдерін жасау тізбегіндегі кез келген ұйымдарға қойылатын талаптар..
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top