Нутрициология

  • Рационалды тамақтану негіздері. Ағзаның қоректік заттарға, биологиялық белсенді заттарға және энергияға қажеттілігі. Адамның тамақтану жағдайын бағалау, дұрыс тамақтанбау диагностикасы. Өсімдік және жануар текті өнімдердің тағамдық және биологиялық құндылығы. Тамақ өнімдерін сараптау. Азық-түлік объектілері мен кәсіпорындарын мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалаудың ұйымдық-құқықтық негіздері. Алиментарлық-тәуелді аурулар және тағамнан улану және олардың алдын алу. Халықтың осал топтарының тамақтануы.
  • Образовательная программа 6B10112 Қоғамдық денсаулық сақтау
  • Несиелер 7
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top